Udgivet i

Christian Bendz ved alt om dispensere og pumper

Det er 15 år siden, salgs- og marketingchef Christian Bendz kom til Grathwol. Efter en lang karriere inden for international distribution af juicer og læskedrikke. Hos os fik Christian mulighed for at specialisere sig i emballager til fødevarer, personlige plejeprodukter, laboratorier og sundhedssektoren. Takket være Christians research har Grathwol i dag sit eget design af dispensere og pumper, som produceres i Europa.

”Det er ikke sikkert, du tænker over det. Men sådan en simpel dispenser på toppen af en flaske med creme, shampoo eller håndsprit består faktisk af 14 forskellige dele,” forklarer Christian, mens han viser en del af Grathwols sortiment af pumper og dispensere frem.

 Dispensere med mange formål

”Hos Grathwol er vi gode til at tilbyde løsninger, der er tilpasset kundernes behov,” siger Christian.

”Eksempelvis tilbyder vi dispensere (eller lotion-pumper, som de også kaldes) til flasker med både 28 mm og 24 mm hals, som er de mest anvendte på markedet. Dispenserne leveres med stigrørene, som bliver klippet på fabrik i den ønskede længde. Desuden har vi en række forskellige modeller både i glat og rillet version. Vi leverer også flaskerne i ønsket størrelse fra et større standardsortiment, men udvikler i tillæg nye designs eller modeller efter særlige ønsker og behov,” supplerer han.

Han forklarer videre, at Grathwol har langvarige samarbejder med mange forskellige slags kunder især inden for industrisegmenter som fødevarer og personlige plejeprodukter samt til laboratorier og sundhedssektoren.

”Hos Grathwol går vi gerne langt for at hjælpe kunderne med at finde en god løsning. Når det giver forretningsmæssig mening, vil vi også gerne deltage og investere i udviklingsarbejdet,” siger han.

Europæiske pumper eller dispensere

Under pandemien steg efterspørgslen på emballage med dispensere til håndsprit eksplosivt. Men ret hurtigt opstod der forsyningsproblemer, da markedet især blev forsynet af kinesiske producenter, som ikke længere kunne levere på grund af nedlukning.

Grathwol importerede også fra Kina og kunne heller ikke levere lotion-pumper til vore kunder, så presset på os var stort. 

”Derfor satte jeg alt ind på at afdække mulige producenter i Europa og andre dele af verden. Men med en enkelt undtagelse, hvis vi ser bort fra de gamle fuldt bookede europæiske producenter, så tilbød de alle produkter importeret fra Kina,” siger Christian.

Det lykkedes ham at finde en europæisk producent, som kun var lokalt orienteret, og Grathwol fik hurtigt etableret et samarbejde. Det betød, at vi fremadrettet kan reducere leveringstiden markant, opnå større fleksibilitet og tilbyde højere leveringssikkerhed sågar til en konkurrencedygtig pris.

”I adskillige måneder, da pandemien kørte på højeste gear, var efterspørgslen på coronarelaterede emballage så voldsom, at vi kunne sælge mange flere dispensere, end vi kunne nå at fremstille. Nu er forholdene mere normale igen,” tilføjer han.    

”Resultatet af vore fælles anstrengelser er, at Grathwol er den eneste udbyder, der kan levere europæisk producerede dispensere i Norden til priser, der gør os til et reelt alternativ til Kina”

Christian Bang bendz

Lotionpumper/dispensere i eget design

At få startet en lokal europæisk produktion var dog ikke helt uden udfordringer i begyndelsen, forklarer Christian. Men han forsikrer, at børnesygdommene nu er ryddet ad vejen. Undervejs i denne proces har Grathwol – sammen med den europæiske producent – udviklet et særligt nordisk design på en dispenser, som er lettere og mere elegant i sit udtryk.

”Resultatet af vore fælles anstrengelser er, at Grathwol er den eneste udbyder, der kan levere europæisk producerede dispensere i Norden til priser, der gør os til et reelt alternativ til Kina,”


Vurderer Christian Bendz

Fleksibelt design og kort leveringstid på dispensere

Grathwols dispensere findes som standard i rillet og glat, sort eller hvid version til de gængse PET-flasker. Doseringerne er 1,2 ml og 2 ml samt 4 ml. Men der er også mulighed for at levere pumperne med andre kraver, f.eks. i metal og i andre farver efter ønske.

Frihed til at løse udfordringerne

Hos Grathwol kan Christian arbejde sammen med dygtige producenter og levere netop de løsninger, som er bedst for kunderne. Det betyder meget for ham.

”Hos Grathwol har jeg stor frihed til at indgå i samarbejdet med kunderne og finde de bedste løsninger. Vi er en arbejdsplads med høj grad af tillid og handlefrihed til medarbejderne. Det trives jeg rigtig godt med,” siger han.

Nybygger, far og morfar

Christian er netop nu ved at flytte ind i et nybygget hus i Solrød Strand. Her bor han sammen med sin græske kone og parrets datter på 19 år. Christian har desuden døtre, som alle er i trediverne, samt fire børnebørn.