Bæredygtig emballage – hvilke muligheder er der for miljørigtig emballage?

Hvis du også går i grønne tanker, når det gælder emballering af dine produkter, så findes der nogle muligheder for bæredygtig emballage.

Bæredygtig emballage og genanvendte materialer

Generelt er genanvendt materiale godt for miljøet, fordi den indsamlede plast reducerer forurening i naturen og fordi genbrug i fremstillingen udleder mindre Co2 end nye råvarer fra petrokemi. Tanken bag er den cirkulære økonomi, som er højaktuel og får solid støtte i grønne kredse.

Følgende er vores nye udvalg af r-pet flasker (post consumer recycled PET):

PET – klar plast findes i en genanvendt udgave

PET flasker og Pet dåser kan dels eller helt fremstillet af rPET (post consumer recycled PET). PET’en har været indsamlet efter brug, rengjort og granuleret og smeltet før genanvendelse. 100% rPET er lidt mørkere end almindelig PET. Man kan blande rPET med almindelig PET (f.eks. 50/50) og få en klarere version. rPET er i udgangspunktet den eneste plastform, der må komme i direkte kontakt med fødevarer.

Ønsker du en bæredygtig og miljørigtig emballage, så er PET generelt et godt valg. PET emballage har desuden gode genanvendelsesmuligheder og kan både bearbejdes mekanisk eller kemisk og genopstå som nye produkter – lige fra beklædning til ny emballage. Foruden at være en bæredygtig emballage, så er PET et meget alsidigt materiale, der egner sig godt til både fødevareindpakning og som beskyttende emballage. PET materiale er både modstandsdygtigt over for slag og er samtidig varmestabilt og fødevaresikkert.

Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om vores miljøvenlige emballageløsninger. Vi står klar til at hjælpe og kan vejlede dig, så du får den løsning, der matcher dine ønsker og behov.

Polyehtylen

Dunke fremstillet af rPE, (post consumer recycled polyethylen). Plasten har været samlet ind fra markedet efter brug, rengjort, granuleret og smeltet før genanvendelse. Div. flasker m.m. også fremstillet af rPE. rPE kan bruges til mange formål, men der er kun et beskedent udbud af fødevaregodkendte råvarer.

Polypropylen

Spande, bøtter og bægre er typisk fremstillet af polypropylen. Også denne plastform kan levers i en genbrugsvariant. rPP er dog i udgangspunktet ikke godkendt til fødevarer. Ved større projekter, hvor den årlige forbrugsmængde er betydelig, har vi mulighed for at levere en fødevaregodkendt rPP emballage med fortrinlige barriereegenskaber ved en særligt avanceret teknologi.

HDPE fremstillet af sukkerrør

Tabletdåser og div. flasker, kapsler m.m. fremstillet af en råvarer der er udvundet på flg. måde: Sukker fra sukkerrør omdannes til alkohol. Alkoholen omdannes til en råvarer, der minder meget om den, der er udvundet af petrokemi. Plast fra sukkerrør har samme egenskaber som plast fra petrokemi og kan genbruges i en cirkulær økonomi. Sukkerrørene har brugt Co2, da de voksede op og udledt ilt og gavner på denne måde naturen.

Ocean rPPC

Der er også mulighed for, at vi kan levere div. dåser fremstillet af Ocean rPPC. Plasten har en dyb grøn farve, eller kan indfarves så den bliver sort. Emballagen kan bruges til mange formål, men er dog ikke godkendt til at komme i kontakt med fødevarer.

Det kan betale sig at være blandt de første, der rykker på grønne løsninger! Kunderne belønner altid ”first moovers”!

Vil du høre mere om bæredygtig emballage? så tryk på knappen her, og find vores kontaktinformationer. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige bæredygtige løsning for dig.

Ud fra et bæredygtigt synspunkt spiller bioteknologi en vigtig rolle i dannelsen af biopolymerer, idet man udnytter affald fra andre industrier, for eksempel fra fødevareindustrien. Desuden investerer industrien i udviklingen af bionedbrydelige polymerer, som reducerer miljøpåvirkningen.