Bæredygtig emballage

Bliv klogere på de mange muligheder der er for miljørigtig og bæredygtig emballage og om det er godkendt til fødevare

Er bæredygtigt emballage godkendt til kontakt med fødevare? ja noget er, mens andet ikke er. Skal du bruge genanvendt plast der er fødevaregodkendt er rPET et godt valg.

Mulighederne for bæredygtig emballage, genanvendelig emballage og genanvendte materialer bliver hele tiden større. Hos Grathwol følger vi udviklingen tæt, og glæder os over de store fremskridt og alle de spændende nye produkter inden for bæredygtig emballage, der kommer som et resultat af udviklingen.

Her under har vi samlet et overblik over de typer bæredygtig og genanvendt plastemballage, vi tilbyder.

Ocean rPPC

Ocean rPPC er vores nyeste skud på stammen inden for genanvendelig emballage. Ocean rPPC er lavet af genanvendte net, reb og trawls fra fiskeriet, hvilket giver et stærkt produkt i høj kvalitet med mange forskellige anvendelsesmuligheder.

rPET

Post consumer recycled polyethylenterephthalat forkortet rPET er i udgangspunktet den eneste genanvendte plasttype, der må komme i direkte kontakt med fødevare.
RPET ligner den PET som vi kender bla. fra vores saftevandsflasker, sodavandsflasker og håndsæbebeholdere.

Monoløsninger

Monoløsninger skiller sig ud fra vores typiske forståelse af bæredygtig emballage. Det gør de, fordi monoløsninger ikke refererer til en genanvendt plasttype, eller til en plasttype der skulle belaste miljøet mindre end andre. Med monoløsninger angriber bæredygtighed fra en anden vinkel og et andet sted i genanvendelsesprocessen. Læs mere her.

Genanvendt plastemballage

Det er ikke alle typer af genanvendelig emballage, vi har på lager som standardvarer. Men vi har et stort netværk, mange leverandører og følger til en hver tid med i udviklingen.
Derfor er der også stor sandsynlighed for, at vi kan hjælpe dig i din søgen på den helt rigtige type genanvendelig emballage til dine produkter.

rPE – Polyethylen

rPE er genanvendt Polyethylen. rPE kan bruges til mange formål inden for miljørigtig emballage, men der findes kun et meget begrænset udvalg af fødevaregodkendte varer.

rPP – Polypropylen

Polypropylen er ofte det materiale brugt til at lave spande, bøtter og bægere. Også Polypropylen findes i en genanvendt variant. rPP er som udgangspunkt ikke godkendt til fødevare.
Ved større projekter, hvor den årlige forbrugsmængde er betydelig, kan vi levere en fødevaregodkendt rPP emballage med gode barriereegenskaber.

HDPE af sukkerrør

HDPE af sukkerrør genanvendt HDPE

HDPE er den plast, vi kender fra tabletdåser, flasker og kapsler m.m. HDPE af sukkerrør har samme egenskaber som dem af plast fra petrokemi, og kan genanvendes sammen med resten af husholdningens plast.

Plast af husholdningsaffald

Resultatet af vores arbejde med at sortere affald hjemme er produkter lavet af husholdningsaffald. Flaskerne på billedet er lavet af dit og mit affald, og det giver i høj grad mening når vi ser på det fra et bæredygtigt perspektiv.

Bæredygtig emballage og genanvendte materialer

Generelt er genanvendt plastemballage og andet genbrugt materiale godt for miljøet, fordi den indsamlede plast reducerer forurening i naturen, og fordi genbrug i fremstillingen udleder mindre Co2 end nye råvarer fra petrokemi. Tanken bag er den cirkulære økonomi, som er højaktuel, og får stor støtte i grønne kredse.

Genanvendelige materialer – miljørigtig emballage

Det er nærmere reglen end undtagelsen, at alt vores emballage kan genanvendes, og vi opfordrer naturligvis altid til, at den emballage vi sælger, bliver genanvendt. Enten ved at genanvende emballagen til et nyt formål eller ved at affaldssortere korrekt så den kan omdannes til ny, miljørigtig emballage.

Hvad definerer grøn emballage?

Vi ønsker at være med til at sætte fokus på bæredygtig og mere grøn emballage. Det betyder at emballagen skal være let at genbruge, sikker for miljøet samt enkeltpersoners sundhed. Det skal være produceret af genanvendte materialer eller ved vedvarende energi. Samlet set skal emballagen medføre mindre skade på naturen end tilsvarende emballage, og skal kunne genanvendes enten som produkt eller materiale. Er genbrug ikke mulig, så skal materialet være biologisk nedbrydeligt i naturen.

Er det nødvendigt?

Miljøet påvirkes ved produktionen af emballagen, transporten, formålet med emballagen samt efterfølgende bortskaffelse. Der er altså mange faktorer, som kan påvirke miljøet, og det er derfor vigtigt at vurdere ens type af emballage for at skåne miljøet bedst muligt. Foruden at vælge emballage, der er miljøvenlig, kan man også revurdere mængden af nødvendig emballage for ens virksomhed og produktion.

Det kan altid betale sig at være god ved vores natur

Vi vil meget gerne tale meget mere om miljørigtig emballage, og de muligheder det giver os. Hvis du har det på samme måde, så skal du bare udfylde formularen her under, så vender vi tilbage til en snak om dine behov inden for bæredygtig og genanvendelig emballage.

Kontakt os for at høre mere