Bæredygtig emballage

Bliv klogere på de mange muligheder der er for miljørigtig og bæredygtig emballage.

Mulighederne for bæredygtig emballage og genanvendte materialer bliver hele tiden større. Hos Grathwol følger vi udviklingen tæt, og glæder os over de store fremskridt og alle de spændende nye produkter der kommer som et resultat af udviklingen.
Bæredygtig emballage og genanvendte materialer
Generelt er genanvendt plastemballage og andet genbrugt materiale godt for miljøet, fordi den indsamlede plast reducerer forurening i naturen, og fordi genbrug i fremstillingen udleder mindre Co2 end nye råvarer fra petrokemi. Tanken bag er den cirkulære økonomi, som er højaktuel, og får stor støtte i grønne kredse.

Her under har vi samlet et overblik over de typer bæredygtig og genanvendt plastemballage, vi tilbyder.

Ocean rPPC

Ocean rPPC er vores nyeste skud på den genanvendte stamme. Ocean rPPC er lavet af genanvendte net, reb og trawls fra fiskeriet, hvilket giver et stærkt produkt i høj kvalitet.

rPET

Post consumer recycled PET forkortet rPET er i udgangspunktet den eneste genanvendte plasttype, der må komme i direkte kontakt med fødevare.

Genanvendt emballage – skaffevarer

Det er ikke alle typer af genanvendt emballage, vi har på lager som standardvarer. Men vi har et stort netværk, mange leverandører og følger til en hver tid med i udviklingen.
Derfor er der også stor sandsynlighed for, at vi kan hjælpe dig i din søgen på den helt rigtige type emballage til dine produkter.

rPE – Polyethylen

rPE er genanvendt Polyethylen. rPE kan bruges til mange formål, men der findes kun et meget begrænset udvalg af fødevaregodkendte varer.

rPP – Polypropylen

Polypropylen er ofte det materiale brugt til at lave spande, bøtter og bægere. Også Polypropylen findes i en genanvendt variant. rPP er som udgangspunkt ikke godkendt til fødevare.
Ved større projekter, hvor den årlige forbrugsmængde er betydelig, kan vi levere en fødevaregodkendt rPP emballage med gode barriereegenskaber.

Ocean rPPC / Havplast

HDPE af sukkerrør

HDPE er den plast, vi kender fra tabletdåser, flasker og kapsler m.m. HDPE af sukkerrør har samme egenskaber som dem af plast fra petrokemi, og kan genanvendes sammen med resten af husholdningens plast.

Ocean rPPC / Havplast

Genanvendelige materialer – miljørigtig emballage
Det er nærmere reglen end undtagelsen, at alt vores emballage kan genanvendes, og vi opfordrer naturligvis altid til, at den emballage vi sælger, bliver genanvendt. Enten ved at genbruge emballagen til noget andet eller ved at smide plasten ud i plastcontaineren så den kan smeltes om til ny emballage.

Det kan altid betale sig at være god ved vores natur

Vi vil meget gerne tale meget mere om miljørigtig emballage, og de muligheder det giver os. Hvis du har det på samme måde, så skal du bare udfylde formularen her under, så vender vi tilbage til en snak om dine behov.