Genanvendt emballage

Bliv klogere på de mange muligheder der er for genanvendt emballager. og vores tanker tanker om termerne miljørigtig og bæredygtig emballage.

Mulighederne for genanvendelig emballage og genanvendte materialer bliver hele tiden større. Hos Grathwol følger vi udviklingen, og glæder os over de spændende nye produkter inden for bæredygtig emballage.

Vi har genanvendt emballage der er godkendt til kontakt med fødevare. rPET er et godt valg hvis du vil anvende genanvendt plast der er fødevaregodkendt.

Her under har vi samlet et overblik over de typer af genanvendt plastemballage, vi tilbyder.

Ocean rPPC

Ocean rPPC er vores nyeste skud på stammen inden for genanvendelig emballage. Ocean rPPC er lavet af genanvendte net, reb og trawls fra fiskeriet, hvilket giver et stærkt produkt i høj kvalitet med mange forskellige anvendelsesmuligheder.

rPET

Post consumer recycled polyethylenterephthalat forkortet rPET er i udgangspunktet den eneste genanvendte plasttype, der må komme i direkte kontakt med fødevare.
RPET ligner den PET som vi kender bla. fra vores saftevandsflasker, sodavandsflasker og håndsæbebeholdere.

Monoløsninger

Monoløsninger skiller sig ud fra vores typiske forståelse af bæredygtig emballage. Det gør de, fordi monoløsninger ikke refererer til en genanvendt plasttype, eller til en plasttype der skulle belaste miljøet mindre end andre. Med monoløsninger angriber bæredygtighed fra en anden vinkel og et andet sted i genanvendelsesprocessen.

Genanvendt plastemballage

Det er ikke alle typer af genanvendelig emballage, vi har på lager som standardvarer. Men vi har et stort netværk, mange leverandører og følger til en hver tid med i udviklingen.
Derfor er der også stor sandsynlighed for, at vi kan hjælpe dig i din søgen på den helt rigtige type genanvendelig emballage til dine produkter.

rPE – Polyethylen

rPE er genanvendt Polyethylen. rPE kan bruges til mange formål inden for miljørigtig emballage, men der findes kun et meget begrænset udvalg af fødevaregodkendte varer.

rPP – Polypropylen

Polypropylen er ofte det materiale brugt til at lave spande, bøtter og bægere. Også Polypropylen findes i en genanvendt variant. rPP er som udgangspunkt ikke godkendt til fødevare.
Ved større projekter, hvor den årlige forbrugsmængde er betydelig, kan vi levere en fødevaregodkendt rPP emballage med gode barriereegenskaber.

HDPE af sukkerrør

HDPE af sukkerrør genanvendt HDPE

HDPE er den plast, vi kender fra tabletdåser, flasker og kapsler m.m. HDPE af sukkerrør har samme egenskaber som dem af plast fra petrokemi, og kan genanvendes sammen med resten af husholdningens plast.

Plast af husholdningsaffald

Resultatet af vores arbejde med at sortere affald hjemme er produkter lavet af husholdningsaffald. Flaskerne på billedet er lavet af dit og mit affald, og det giver i høj grad mening når vi ser på det fra et bæredygtigt perspektiv.

Bæredygtig emballage og genanvendte materialer

Generelt er genanvendt plastemballage og andet genbrugt materiale godt for miljøet, fordi den indsamlede plast reducerer forurening i naturen, og fordi genbrug i fremstillingen udleder mindre Co2 end nye råvarer fra petrokemi. Tanken bag er den cirkulære økonomi, som er højaktuel, og får stor støtte i grønne kredse.

Genanvendelige materialer – miljørigtig emballage

Det er nærmere reglen end undtagelsen, at alt vores emballage kan genanvendes, og vi opfordrer naturligvis altid til, at den emballage vi sælger, bliver genanvendt. Enten ved at genanvende emballagen til et nyt formål eller ved at affaldssortere korrekt så den kan omdannes til ny, miljørigtig emballage.

Findes grøn emballage?

Der bliver talt en del om grøn emballage i nyhedsstrømmen, men hvad betyder det egentlig? Vi vil her forsøge at sætte ord på vores overvejelser i forhold til vores emballage. Vi ønsker at være med til at sætte fokus på bæredygtige og gode emballageløsninger. Og arbejder hen imod, at så meget som muligt af vores emballage er produceret af genanvendte materialer eller ved vedvarende energi.

Der er flere faktorer at tage højde for, når vi taler om bæredygtig emballage, her skal man tage materialevalg, transportform, produktionsform, og produktets mulighed for at blive genanvendt, for på den måde indgå i en cirkulær økonomi, i betragtning. Både PP, PE og PET kan genanvendes og bruges til ny emballage, men det er kun PET der som udgangspunkt, når det er genanvendt, kan fødevaregodkendes. Glas er den emballagetype, vi har størst erfaring med at genanvende i Danmark. Glas som genanvendt materiale har gode barriereegenskaber, og kan bruges med fødevarer. Glas har dog den ulempe, at det er meget omkostningstungt på Co2 regnskabet både at producere og transportere. Det er derfor altid en individuel vurdering, fra produkt til produkt, hvilken emballage der er den bedste at anvende.

Er det nødvendigt?

Miljøet påvirkes ved produktionen af emballagen, transporten, formålet med emballagen samt efterfølgende bortskaffelse. Der er altså mange faktorer, som kan påvirke miljøet, og det er derfor vigtigt at vurdere ens type af emballage for at skåne miljøet bedst muligt. Foruden at vælge emballage, der er miljøvenlig, kan man også revurdere mængden af nødvendig emballage for ens virksomhed og produktion.

Det kan altid betale sig at være god ved vores natur

Vi vil meget gerne tale meget mere om miljørigtig emballage, og de muligheder det giver os. Hvis du har det på samme måde, så skal du bare udfylde formularen her under, så vender vi tilbage til en snak om dine behov inden for bæredygtig og genanvendelig emballage.

Kontakt os for at høre mere