Monoplast

Monoplast, er en helt ny måde at tænke i forhold til genanvendelse og hele den proces der sker fra vi smider vores affald i skraldespanden, til det igen er at finde på hylderne i supermarkedet som et nyt produkt.

Monoplast gør det nemmere at genanvende

Monoplast er ikke nogen ny og banebrydende plasttype, men derimod en måde at sikre at vi gør det så nemt som muligt at genanvende vores plast.

Monoplast er derimod et udtryk for, at alle dele af en enhed er samme plasttype. På billede et er tuberne lavet af PE(Polyethylen), og på billede 2 med dåserne er alt lavet i rPET (genanvendt PET).

Når vi har sorterer vores affald hjemme i køkkenet og det er afhentet af skraldemanden, så bliver det kørt ud på store anlæg, hvor det sorteres i plasttyper. Tommelfingerreglen er, at kapsler og låg er en anden plasttype end resten af emballagen, og det gør det sværere og mere tidskrævende at sortere vores affald. Herudover er chancen for fejl også større. De forskellige plasttyper må som bekendt ikke blandes sammen, så forurener man plasten, og forringer dens egenskaber.

Gratis download om Monotuben

Vil du have et samlet overblik over monotuberne størrelser og muligheder, så kan du hente vores PDF her.

Det bedste fra begge verdener

Både vores PET låg, og dåserne der passer til, er lavet af 50% rPET. rPET er som udgangspunkt den eneste type genanvendt plast, som er fødevaregodkendt. Du kan se hele vores sortiment af rPET ved at følge linket her. På den måde bidrager vi til den cirkulære økonomi og genbruger så mange af jordens ressourcer som muligt.

Vi udvider løbende sortimentet

Vi udvider hele tiden vores sortiment, og leder efter nye muligheder for at sikre at den emballage vi alle sammen bruger, kan /skal / indgår i en cirkulær økonomi.

Vil du vide mere?

Vi sidder klar ved telefonerne og mailen alle hverdage mellem 8-16 (fredage 8-15.30).

Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 43441314 eller sende en mail til info@grathwol.dk. Du kan også skrive til os via kontaktformularen her.