Udgivet i

Grathwol viser ny opfindelse på Foodexpo

Når Foodexpo løber af stablen i Herning i slutningen af marts, er det første gang Grathwols viser sin nye monoplast-opfindelse for omverdenen. Den gør det muligt at fremstille en komplet emballageløsning i monoplast

Det er selve støbningen og produktionen af PET-låget, der udgør opfindelsen.

Det er ingen hemmelighed, at det er meget kompliceret at støbe et låg i PET, og derfor har det også krævet en større investering at få udviklet løsningen. Det er uden tvivl et stort skridt i den bæredygtige retning – ikke bare for Grathwol men potentielt også for vores kunder, fortæller Michael Sjolte, administrerende direktør hos emballageleverandøren Grathwol.

Ifølge Michael Sjolte findes der ikke en tilsvarende løsning på markedet, som det ser ud i dag. Prismæssigt adskiller et låg i PET sig ikke væsentligt fra konventionelle produkter. Til gengæld er det en langt mere bæredygtig løsning.

Hvis vi alle begynder at tænke i færre plasttyper og brugen af monoplastløsninger generelt, så øger vi mulighederne for genanvendelse. Det bliver nemmere at sortere, og vi får simpelthen et renere produkt ud af det i den sidste ende, siger Michael Sjolte.

Bæredygtige løsninger skal sikre fremtidig vækst
Emballageleverandøren har særligt de sidste to år arbejdet på initiativer, der skal bidrage til, at virksomheden kan nedbringe sit klimaaftryk både nu og i årene, der kommer.

Michael Sjolte er ikke i tvivl om, at det er i de mere bæredygtige løsninger, at nøglen til fremtidig vækst skal findes.

Vi har naturligvis en klar forventning om, at der vil være en vis interesse fra såvel eksisterende som nye kunder. Det er som sagt en banebrydende opfindelse, som kan have stor indflydelse på vores kunders arbejde med mere grønne og klimavenlige produkter, afslutter Michael Sjolte.

Når fødevaremessen, Foodexpo, finder sted i slutningen af marts, er det da også den nye mere klimavenlige løsning, der kommer til at være det primære fokus.

-hawin

På Foodexpo kan Grathwol findes på stand F5244.